Tänään onni on pakkaspäivä ulkona, lämpö sisällä. Työpäivä takana. Porkkanakorianterikeitto mahassa. Se syntyy näin:

kilo porkkanoita, 1-2 appelsiinia (kitkerätkin käy), pikku biitti inkivääriä, ruukku korianteria. Kasvisliemikuutio on optionaalinen.

Porkkanat pilkotaan noin tuuman biiteiksi ja laitetaan veden peittoon kiehuskelemaan. Viitseliäät voivat ensin kuullottaa niitä hetken tilkassa öljyä. Laakerinlehden voi laittaa mukaan, jos muistaa lopuksi noukkia sen pois. Appelsiini pestään huolella ja tiskiaineella ja kuoren oranssi osa raastetaan tarkasti raastimen hienolla puolella. Inkivääri kuoritaan ja raastetaan myös. Kun porkkanat ovat pehmeitä, otetaan sopanalku pois tulelta ja sekaan lisätään appelsiininkuori ja inkivääri mausteeksi, mustapippuria myllystä, suolaa maun mukaan, puristetaan appelsiinista mehu ja saksitaan korianteri joukkoon suurin piirtein. Tässä vaiheessa viimeistään pitää muistaa tarkistaa pois se laakerinlehti. Seuraavaksi soseutetaan surinakoneella. Tarjotaan happaman ruisleivän ja raejuusto- tai luonnonjogurttisilmän kanssa.

Kaverin lapset, reilun kymmenen, keskusteli asiantuntevasti: aikuiset on ihan tylsiä. Joo, suunnilleen ainoa asia mistä ne innostuu, on ruoka.

Mä voisin kyllä innostua ilmaisista digikanavista nyt, ellei tarvitsisi aamulla herätä kasilta.

Oli tyhmä idea nukkua yksi yö yksinään. On ihanaa olla puhe-etäisyyden päässä toisesta, touhuta omiaan. Tietää että kohta saa nukkua pehmoisen miehen vieressä.