Otan nämä vissiin liian vakavasti, tätäkin meemiä on nyt rustattu otsa kurtussa monena iltana ja tarkastettu kirjojen nimiä netistä. Mulla on aivan onneton nimimuisti, mutta kansikuvat muistan aina: niinpä olen järjestänyt kirjani teemojen ja värien mukaan. Nämä liittyy niihin erilaisiin lahjakkuuksiin: vastapainoksi minulla on hyvä näkömuisti ja joku analyyttinen jotain jotain.

En pysty rajaamaan näitä yhteen; tämä olisi paljon helpompi tehdä sarjakuvista, sillä hyviä sarjakuvia on niiiin paljon vähemmän. Rönsyilen kert Veloenakin rönsyili.

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:

Sellaiset luetaan pääosin nuoruuden vaikutuksille alttiissa iässä, hih. Pauline Réagen O:n tarina kuvasi asioita joita en tiennyt olevankaan muualla kuin minun päässäni. Wolinskin ja Pichardin Paulette-sarjakuva vaikutti ammattinvalintaan. Vasta aika monta vuotta ja naistutkimuksen kirjaa myöhemmin tajusin että sehän oli hyvänen aika seksistinen! MInulle se kuvasi teini-ikäisen tytön ja kuolaavien äijien välistä maailmaa aivan realistisesti. Vähänkös oli petkutettu olo, kunnes tutustuin queer-teorioihin ja olin kauhean tyytyväinen kun olin ihan itse turmeltumattomine mielineni lukenut Paulettea "väärin", mieleisekseni.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:

Daniil Harms: Sattumia
Kunnas: Nyrok City
Osaan molemmista pätkiä ulkoa.
Tuoreempi tuttavuus on Michel Houllebecqin Alkeishiukkaset, jonka luin kahdessa päivässä v. 2003 ja aloitin välittämästi alusta uudelleen.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:

Musilin Mies vailla ominaisuuksia. Suomenkielinen käännös on vielä loistava. Voisin lukea sitä uudestaan ja pitää pitkiä makustelutaukoja tuijotellen horisonttiin. Pidin kirjasta niin paljon, että minulla on kakkososasta viimeiset 70 s lukematta, koska en halua että se loppuu ikinä. Musil kuulemma ryntäsi vielä kirjapainoonkin tekemmän korjauksia kirjaansa. Tai sitten Kadonnutta aikaa etsimässä, kaikki osat. Sitä olen säästellyt. Minun täytyy jossain vaiheessa muuttaa maalle jotta ehdin uppoutua ja lukea kaikki ne kirjat joita haluan. En osaa keskittyä kaupungissa, jostain syystä.

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon (giddy):

Monica Fagerlund Diiva, Monique Wittigin Opoponaks ja Gertrude Steinin Ada ovat jotenkin siitä miltä tuntuu olla nuori tyttö/nainen.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin.

Jean Rhys: Herra MacKenzien jälkeen
Tragedian viileys, tai en edes tiedä onko se tragedia. Voi näyttää siltä muille.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:

Maailmanrauhan miljoonannen vuosipäivän juhlakirja ekokatastrofittomassa maailmassa. Sit se ois tosi tylsä ja kaikki ois silleen et häh, mikäs uutinen toi nyt on, ja kirja jätettäis julkaisematta puiden säästämiseksi ja kaikki lähtis tantsuihin instead.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:

Minusta tuntuu että kirjat ovat niinkuin ne luetaan. Niin Raamatun kuin Koraaninkin nimiin on sekä rakastettu että sodittu. Noin maailman suosituimmat uskonnot mainitakseni. Dyron ehdottama Ruhnama on kyllä kanssa ollut varsin tuhoisa ja tarpeeton.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:
 
Robert Fiskin Pity the Nation Libanonin sodasta on edelleen kesken mutta nyt minulla on se omana niin saan sen rauhassa loppuun ilman myöhästymismaksuja.

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:

Albert Cohenin Rakkaani, valittuni. Ostan, kun tulee divarissa vastaan. Rakastan pitkiä, hidastempoisia kirjoja vastapainona elämänmenolleni. Niitä ei vaan voi lainata kirjastosta ilman loputonta uusimisrumbaa.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Kaikki on varmaan haastettu jo. Jos Saima, -t, grezen ja herttainen ei vielä ole, niin olisi kiva lukea suosikit. Mutta elkää ottako yhtään paineita tuosta.

*sori et outtasin teidät kommenttilaatikosta, grezen ja herttis  ;-) 
<3