Helsingissä meni hyvin. Siellä ovat nyt työt Rytmissä, toivottavasti ripustusratkaisut osoittautuvat kestäviksi. Myinkin jo yhden! Lämpimämpää oli kuin Pariisissa. En onnistunut sukeltamaan hyppyaltaan pohjaan kun alkoi sattua korviin. Mitä silloin pitää tehdä? Puhaltaa vastaan? Kiva palata, toisin kuin pelkäsin. Vielä kaksi viikkoa täällä.

Kaipaan jo suomalaista ruokaa! Ostin tuliaiseksi Avikaisen reikäleivän. Laitan savulohta päälle ja levittyvää vuohenjuustoa. Voisin syödä kalaa varmaan viikkotolkulla palattuani! Silakoita! Lohta! Siikaa! Muikkuja! Kalasoppaa! Silakkarullia uunissa sinapin tai aurajuuston kanssa! (Silakoiden haju vaan jää kämppään viikkotolkuiksi, vaikka niitä tekisi uunissa. Yhh.) Janssoninkiusausta! Raparperihaukea! Kalapullia! Savusiikaa ja kermaviilikastiketta! Savusilakoita suoraan paperista hallissa! Soppakeittiön bouillabaissea!

Täältä ei saa kunnollista kalaa, hyvät kaupat on harvassa, lajit mauttomia ja otusparat vanhoja ja väsyneitä. Sushikala on usein pakastettua ja olen sitäpaitsi aivan kyllästynyt loheen ja tonnikalaan. Tilanne on tietty eri jossain Marseillessa ja Bretagnessa.

Ja aamiaiseksi gruau des flocons de riz avec son coulis des myrtilles sauvages eli riisihiutalepuuroa ja mustikkaa, ruishiutalepuuroa, grahamvelliä, neljänviljanpuuroa, eloveenaa, jättikokoisista luomuhiutaleista tehtyä kaurapuuroa, sitä savunmakuista ruispuuroa, spelttimannapuuroa, tattaripuuroa, ohrauunipuuroa ja mehukeittoa... marjoja vaan ei tullut tänä kesänä. Mustikat olivat kuulemma valmiiksi kuivatun ruttuisia metsässä, ja kotona olivat vaihtaneet mansikat joten niitä saa vasta ensi kesänä. 

Mm. Taidan tehdä lounaaksi juusto-kinkku-suolakurkkupatongin. Ja merguezit ja shis taoukit pitää syödä täällä, Helsingistä ei saa kuin kumipallofalafelejä.