Olin kirjoittanut seuraavaa Nytin kanteen aamuhurmiossa pari päivää sitten. Kieli autenttista.

"...niin että jos ihmisten käyttäytymistä selitetään biologialla, oisko ihmiset niinku bonoboja vai paviaaneja? Tuntuu että molempia riittää.* Ihmisuroksillakin on kyllä hoivavietti, miehistä parhailla. Mietin tätä, jos musta nyt tulee Felicitaksen kautta yh-äiti ja josko sitten vielä löydän jonkun; Tanja löysi, montakin, mutta toisaalta Tanjalla on massii ja valtaa ja se on kaunis... hei mut niitähä mäki haluun, pärjätä omillaa, olla hyvä catch - kunnianhimo --> meets äijä**. Tiedän että murskaisin nykyiseni***... kerään puoleeni reppanoita - haluisin vertaiseni. Aina vain vaikeampaa ja vaikeampaa. Itsellisiä naisia on paljon. Miehet on pudonneet kelkasta.**** Olemme molemmat vanhojen roolien vankeja, eikä ulkoista painetta pysyä yhdessä. Minulle suuri kivulias ajatusmaailman muutos.***** Annan ajalle periksi.  Se, että häipyykö isä pari vuotta ennen vai jälkeen lapsen syntymän... Onneksi missit sentään yhä löytää jääkiekkoilijoita.******

Väsyttää, liian innoissaan aamulla --> herää. Masentuneena jaksoi nukkua. Ikuisuuskysymys "voiko ihminen muuttua" itse olen muuttunut niin paljon. Ei perusluonne (temperamentti). Mutta käyttäytymismallit voivat ja niiden myötä ympäristön suhtautuminen (sekä oma asenne --> fiilis maailmasta) positiivinen palaute - positiivinen kierre"

*Ja molempia on kai käytetty tutkimuskohteina tässä suhteessa, tarkoitushakuisesti.
**siis niinku ite alkaa käyttäytyä äijästi. Ja sit tapaa kans äijiä ku pärjää. Tai on äijävaltasessa työssä. Mitäköhän oon tarkoittanut.
***nykyinenkin tais tietää kun suhtautui huumorilla vakinaistamisehdotukseeni. Ei se kyllä taitaisi toimia, tiedetään molemmat.
****sanoo tilasto, kun naiset alkaa olla koulutetumpia kuin miehet. En mä kylläkään.
*****siis se valittu yksinhuoltajuus lähinnä, en oo ikinä aatellu olevani NIIN äidillinen ja isä ois kiva.
******Ainesta loppukevennykseksi.

Että semmonen sekoilu. Kyllä noita näköjään aika paljon muokkaa kun sille päälle sattuu.

Tänään mun kirja tulee. Menen ihan kohta haastateltavaksi Messuille. Ei ees jännitä, ilmestyttyään se tuntuu jo menneeltä. Onneksi ei tarvitse itse myydä, vaan voi jo ajatella seuraavaa.