Katsokaas YouTubesta videoita otsikolla Smash Asem. Koko juttu on niin idioottimainen. Jään odottamaan jatkoselvityksiä. Syksyn hupinäytelmä luvasssa. Poliisin oli tietysti päästävä kouluttamaan väkeään ja testaamaan uusia, kalliita varusteita. Muu näyttäisi pahalta budjetissa. Onneksi ei kuitenkaan käynyt niinkuin Göteborgissa, mutta aihetta ei ollut tähänkään.

Lehti on tietysti taas ajan tasalla.

Eniten minua kuitenkin huolestuttaa se, että suuri osa suomalaisista pitänee voimankäyttöä aivan oikeutettuna. Oliko se Hesarin yleisönosastolla, jossa joku haastateltu ohikulkija sanoi että hyvä vaan että on poliiseja, häntä mielenosoitukset pelottavat. Kun maailma on mennyt sellaiseksi, turvattomaksi. Hei haloo demokratia, huhuu kansalaisuus! Kun ei tajuta miten kansalaisyhteiskunta toimii ja ennen kaikkea, ei halutakaan osallistua sen toimintaan saati tietää mitään... Tungetaan se valta ja vastuu "päättäjille". Ne tietää paremmin, eikös juu. Vittu mikä orjan luonto. Siihen on kasvatettu, politiikka kitkettiin kouluista niin tehokkaasti 70-luvun jälkeen.

Sitten on vielä jossain Iltsikassa pyritty sekoittamaan päivän kaksi mielenosoitusta, Helsinki 2006 ja Smash Asem. Jopa ammattiyhdistysliikkeen puolelta on kuulunut vinoilua. Jälkimmäiset ainakin sahaavat omaa oksaansa: lietsomalla pelkoa ja tekemällä aktivismi naurettavaksi meillä on tulevaisuudessa fasismiin valmis kansa. Jo nyt suomalaiset rakastavat poliisia enemmän kuin minkään muun maan kansalaiset. Ja antaisivat valvoa sähköpostejaan ja jokaista askeltaan valvontakameroilla, turvallisuuden nimissä. Missä on oma vastuu, entä itsesuojeluvaisto? Ajatus on: minulla ei ole mitään salattavaa. Mutta jokaisella on. Ja ennenkaikkea pitäisi olla solidaarinen niitä kohtaa, joilla on. Lakeja rikkova ei aina ole rikollinen, esimerkiksi laiton pakolainen, prostituoitu tai huumeriippuvainen. Alkoholihaittojenkin hoitoon 77% ehdottaa viranomaisvalvonnan lisäämistä! Kurihan se varmaan riippuvaista auttaakin! Jotain täällä on päin vittua ylipäätään kun ainoa keino rentoutua on vetää koomat.

Suomalaisuuden vastenmielisimpiä puolia minusta tuo kontalleen heittäytyminen ja potkivan saappaan nuoleskelu. Tai ehkä sittenkin armeliaisuuden puute, suoranainen julmuus heikompien suhteen. Vapaus ja rikkaus eivät ole saavuttaneet orjan tajuntaa.