Näin unessa että aiheutin jonkunlaisen skandaalin puolustaessani jääräpäisesti sananvapautta eräällä nettifoorumilla. Jotenkin se päätyi lehtiin asti, meitä oli siinä useampi pitämässä ääntä - tosielämässähän Suomessa noin ei kävisi vaan sotkunsa saisi selvittää itse niinkuin taitaa ja myöhemmin sitten tultaisiin taputtamaan selkään että "joo, oikeassahan sä olit" - kiitti vitusti!

Uni sai minut ajattelemaan huhtikuista intelligenttiä illallisseuraani. Yksi illan aiheista oli arvojen konservatiivistuminen ajassamme. Pohdiskeltiin, ettei kehitys jana ole, ja lienemme siinä kohdassa sykliä että käänne kohti pimeää keskiaikaa on jälleen tapahtunut. Millaista aikaa lapsemme tulevat elämään. Uskontojen arvo on uudelleen kasvussa valistuksen vapauksien ja järjen sijaan, ihmisoikeuksia poljetaan juuri länsimaissa surutta, siis edes argumentoinnin tasolla niitä ei puolusteta jne. jne. tarvitsen näköjään kahvia jotta ajatukseni tästä kirkastuisivat tolkullisiksi sanajonoiksi.

Tästä on ollut hiljattain juttua useammassakin lehdessä, en tiedä onko ollut Suomessa? Kuinka olemme menossa takaisin 1800-luvulle. Työntekijöiden oikeuksien polkeminen, uskontojen nousu, kansainvälinen suuryhtiökapitalismi (vrt. Afrikan kilpajuoksu...) oli niitä muitakin, pitää kaivaa se Marianne tuolta.

Haluaisin jutella tästä lisää jonkun kanssa jolla olisi ajatus, itse en saa nyt mitään kovin järkevää muotoiltua. Dialogi aina monologin voittaa.

Hm. Musta tuntuu, että oon kirjoittanut tästä jo.