Tänään taas ajatukset virtaa. Aamuteen keitto keskeytyy kirjoitusryöpsähdyksiin. Ei ole seksististä sanoa että ovulaatio vaikuttaa aivotoimintaan. Seksististä olisi vetää sen perusteella johtopäätös että naiset ovat tyhmiä. Kun miehet ja naiset ovat vain keskenään erilaisia. Olisipa kummallista jos aika olisikin jana eikä sarja syklejä. (Tai olihan se lapsena, mutta silloin aikaa ei oikeastaan ollut... ja vanhana on taas, siis jana.) Niin joo ja pillereitä syövät naisethan ei ovuloi. Kemiallinen kastraatio, päivää.

Missähän määrin muuten lääketiede ottaa nykyjään huomioon tuon miesten ja naisten välisen eroavaisuuden ? Muistan uutisoidun tutkimuksen, jonka mukaan on huomattu, että korkea kolesteroliarvo ei ole riskitekijä naisten terveydelle.* Kuitenkin kasvisrasvakuurille on päätetty pistää koko kansa. Vai onko taustalla holhoava ajatus siitä, että naiset kärsivät vähemmän muutosvastarinnasta kuin miehet tämäntyyppisissä asioissa ja hoitavat useimmiten perheiden ruokahuollon, vaikuttamalla heidän ruokailutottumuksiinsa - ostoskäyttäytymistä unohtamatta - voidaan siis vaikuttaa koko kansaan, myös tulevan polven ruokailutottumuksiin? Toimiva resepti joka tapauksessa. Toimii hyvin myös kehitystyössä: pelasta nainen, nainen pelastaa perheensä ja näin pelastuu koko kylä.

*Vaan miten tämä korreloi sen vuosia myöhemmin uutisoidun tutkimustuloksen kanssa, jonka mukaan suurin osa naisten sydänoireista, sydänkohtauksia myöten, menee tunnistamattomina ohi? Siitä oli iso juttu sunnuntaiHesarissa joskus männävuosina. Meinasin sanoa pari vuotta sitten, mutta siinä tapauksessa aikaa on oikeesti kulahtanut todennäköisesti jo kymmenisen vuotta. Kaikesta on jo kymmenen vuotta.